Kan startups bygge bedre track-record med OKR?

Gründer av Purpose AS, Kenny Hognestad, har i mer enn 20 år hjulpet mange ledere med målstyring, og han har de siste årene blitt spesielt glad i OKR rammeverket som et instrument for å holde fokus og skape samspill.

Altfor mange engasjerte gründere med en fantastisk idé opplever at det er tusen ting som må fikses helt i starten. Noen føler at de står alene foran en høy mur som må overvinnes. En tykk, glatt og kald mur som de må klatre over for å komme ut der de viktige investorene, kundene og samarbeidspartnerne venter på dem.


– Det offentlige støtteapparatet, FFF-investorer og engel investorer gir finansiell starthjelp til gründere, men kravet til «track-record» eller «gjennomføringsevne» blir raskt tydelig.


De fleste som bruker tiden eller pengene sine på en startup ønsker å se at det skjer noe og at det skapes noe. Tidsvinduet er også begrenset. Hvis en gründer bruker lang tid eller mye ressurser uten å levere synlige resultater, så løper gjerne et negativt rykte foran den positive tilliten man ønsker å bygge.


Gründer av Purpose AS, Kenny Hognestad, har i mer enn 20 år hjulpet mange ledere med målstyring, og han har de siste årene blitt spesielt glad i OKR rammeverket som et instrument for å holde fokus og skape samspill. Med et hjerte som banker hardt for gründere, seks inspirerende år i Telia og en nøkkelrolle i Telia Startup satsningen, setter han her ord på et klassisk dilemma:

– Som gründer står man i det ene øyeblikket og forteller at man har en genial idé og et fantastisk team, og i det neste øyeblikket må man si nei takk til de fleste av mulighetene som man har klart å skape.

Gjennomføringsevne starter med vilje til å fokusere.
Track-record og gjennomføringsevne handler om å vise at du leverer. Du må levere raskt nok og stort nok. Du må levere stabil innsats som gir grunnlag for forutsigbare resultater. Du må levere det du sier, altså de forventningene du har skapt. Menneskene rundt deg ønsker å se at du oppnår konkrete, spennende og imponerende milepæler som viser at du er i gang og at du vil lykkes med den spennende reisen du har startet og tatt dem med på.
OKR er et rammeverk for målstyring som har hjulpet Google og mange andre selskaper i en tidlig fase. Hva er hovedprinsippet ved OKR som gjør dette så godt egnet for gründere i en tidlig fase?

Her deler Kenny en av sine mange tanker.

Just fill in the form and we'll
get in touch with you soon!

  • Do you want to give us a challenge?
  • Do you want to inspire us or share insight?
  • Do you see possibilities for us working together?

Klart vi vil ta kontakt
med deg om Let's dobee.it!

  • Har du lyst til å gi oss en utfordring?
  • Vil du inspirere oss eller dele innsikt?
  • Ser du muligheter for samarbeid?
Fyll inn litt informasjon, så hører du snart fra oss!

Herlig! Snart skal du få en demo
av Let's dobee.it!

  • Effektiv mobilisering av strategier, mål og OKR
  • Støtter smidig og motiverende lederstil
  • Skaper lett og lekent samspill på tvers av team
Fyll inn litt informasjon, så hører du snart fra oss!
[activecampaign form=2 css=1]
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.